Adopt a cat

If you are interested in adopting a cat, you can contact us anytime by the contact form on this website or through Facebook (allehadoc).

Read More

Adopt a dog

If you are interested in adopting a dog, you can contact us anytime through the contact form on this website or through Facebook (Alle Hadoc)

Read More

Hadoc

Hadoc means: 'Hulp Aan Dieren Op Curacao' (Help Animals Directly on Curacao), and it was founded on June 1, 2013.

Our work

We mainly help cats, but we are open for all kind of animals that have no other place to go. Hadoc is a non-profit organisation.

Donations

We don't receive subsidy. We are grateful for every donation we receive, so please help us.

Our motto

Be the change you want to see in the world!

Habaais dogs7Na de sterilisatieactie van een aantal poezen bij Habaai werd ik geroepen bij mensen waar een paar honden liepen. Twee van de honden bleken zwanger, dan nog een een reu die er nogal zwakjes uitzag en een wat jonger teefje waar (nog) niets mis mee was. Met de reu ben ik naar de dierenarts geweest. Hij heeft karpatenziekte en is op de doxy gezet. Dat is een antibioticum wat hij gedurende drie weken moet krijgen. De mensen zullen hem dat geven met het eten. Het bruine zwangere teefje stapte vrij snel in de vangkooi en kon nog mooi op tijd gesteriliseerd worden.

Het zwarte zwangere teefje was een ander verhaal. Die had zich al een paar dagen niet laten zien, waardoor ik het ergste vreesde. Donderdag ging ik weer een poging doen met de van Rescue Paws Curacao geleende vangkooi. Helaas ze was er weer niet. Dan de kooi maar weer inladen. He, daar kwam ze net aanlopen. Dus de kooi weer uitgeladen. Na het gooien van stukjes vlees om haar te lokken en de reu die er bij liep juist weg te lokken van de vangkooi stapte ze de vangkooi in. Eenmaal gevangen kon ik dichterbij komen en haar eens goed bekijken. Van de zwangere buik was niets meer over, maar haar tepels waren des te aanweziger, helemaal vol melk. Met andere woorden:  ze is bevallen en de pups liggen ergens. Dan maar gaan zoeken. Na anderhalf uur zoeken de actie opgegeven. Het was inmiddels aardedonker en er zijn zoveel bosjes en struiken dat het wel heel toevallig zou zijn als ik er nog een zou kunnen vinden. Ik heb het teefje dus maar weer vrijgelaten. Dan later maar weer terugkomen om te vangen. Ik zag wel waar ze heenliep, dus dat was de plek waar ik dan van het weekend zou gaan beginnen met zoekactie nummer twee.

 

 

Habaais dogs4

Zaterdag werd ik gebeld door de mevrouw die haar voert: haar buurman had de pups gevonden. Ze lagen inderdaad op de plek die ik in gedachten had, onder de struiken. Ze waren niet te missen, want keihard aan het piepen. Ze waren een beetje aan het rondkruipen gegaan en konden hun leefkuil niet meer terugvinden. Een zat helemaal klem met een lang sliertje om zijn nek gewikkeld. Hij kon nog wel een keel opzetten, maar niet meer voor- of achteruit. Gelukkig was Zoe mee, zodat we samen konden gaan zoeken tussen de prikstruiken. Uiteindelijk hebben we vier pups gevonden. De mamahond was erg schuw,dus die konden we niet zomaar pakken. Daar was een list voor nodig. We hebben de pups in een klein kenneltje gedaan en dat achter de vangkooi geplaatst, in de hoop dat mama dan de vangkooi in zou stappen. Maar ja, daar was ze donderdag ook al in gestapt, die fout maakte ze geen tweede keer. Ze liep wel telkens heel nerveus om de kennel met de pups heen. Uiteindelijk gaf ze het op en kroop ze weer in de kuil onder de struiken waar ze haar pups had gebaard. Daar kon ik haar een lijn om haar nek doen en met enige moeite in de vangkooi stoppen. Vangkooi in de auto en klaar.

Ondertussen had ik al overleg gehad met Sandra, van Rescue Paws Curacao. Zij had ook eigenlijk geen plek, mede gezien de naderende vakantie, waarin opvang toch al lastig is, en het tijdelijk huisvesten van de diverse fosterhonden als hun fosters op vakantie gingen ook een logistieke puzzel van formaat is, maar toch mocht ik het gezin komen brengen.

Gelukkig zitten ze nu veilig in een mooie ruime kennel, krijgt mama goede voeding en kan ze haar kinderen in alle rust voeden en opvoeden. Haar kleintjes zijn nog geen week oud, hun oogjes en oortjes zitten nog stijf dicht, ze zijn zich totaal niet bewust van hun omgeving. Gelukkig zijn ze weg  uit hun kuil, immers: een fikse regenbui en ze zouden allemaal verdronken zijn.

Over 7 weken dus weer vier mooie pups ter adoptie. Een bruin teefje, een zwart teefje, een bruin reutje en een zwart reutje. Nu nog even namen verzinnen.

 

 

 

 

Habaais dogs3  Habaais dogs5  Habaais dogs2  Habaais dogs6 

 

Stories

Our Sponsors