Adopt a cat

If you are interested in adopting a cat, you can contact us anytime by the contact form on this website or through Facebook (allehadoc).

Read More

Adopt a dog

If you are interested in adopting a dog, you can contact us anytime through the contact form on this website or through Facebook (Alle Hadoc)

Read More

Hadoc

Hadoc means: 'Hulp Aan Dieren Op Curacao' (Help Animals Directly on Curacao), and it was founded on June 1, 2013.

Our work

We mainly help cats, but we are open for all kind of animals that have no other place to go. Hadoc is a non-profit organisation.

Donations

We don't receive subsidy. We are grateful for every donation we receive, so please help us.

Our motto

Be the change you want to see in the world!

stories pasha

Pasha is een zwarte kater, hij woonde in Amsterdam. Hij mocht in de tuin spelen, en ging ook wel eens naar buiten. Op een dag werd hij aangereden. Zijn bekken bleek gebroken en zijn achterhand was verlamd. Hij kon wel geopereerd worden en moest veel rust houden, maar het was nog de vraag of hij ooit weer zou kunnen lopen. Omdat hij een lieve jonge kat was, van net 2 jaar, werd besloten alles op alles te zetten om hem weer op de been te krijgen. Het heeft heel wat geld gekost, maar uiteindelijk is hij bijna helemaal hersteld. Hij kan weer lopen en zelfs springen. Bijna, want zijn staart is wel verlamd gebleven, en ook was hij incontinent. Hij verloor regelmatig een keuteltje, en ook liep er steeds urine weg zonder dat hij dat merkte. Hij had er zelf dan ook helemaal geen last van, maar zijn baasjes des te meer. Om de haverklap had hij op het bankstel geplast of zat er poep aan het speelgoed van de kinderen. Dit was geen situatie die zo blijven kon. 

Besloten werd om een nieuw tehuis voor Pasha te zoeken. Echter, geen van de instanties die zich bemoeien met de huisvesting van katten met een (gezondheids)probleem hadden een plekje voor hem. Zou hij dan toch nog ingeslapen moeten worden? Er was bijna geen andere oplossing. Gedurende de zomermaanden was hij meestal buiten, dus dan was het probleem niet zo groot, maar tijdens de wintermaanden werd de situatie onhoudbaar. 

Gelukkig hoorde ik van zijn situatie en besloot hem een kans te geven. De benodigde papieren werden in orde gemaakt en hij werd op het vliegtuig naar Curacao gezet. 

Hier heeft hij een paar weekjes binnen gezeten om aan zijn nieuwe omgeving te wennen. Het bleek dat die verlamde staart wel een lastpost was. Dat malle ding hing altijd maar in de urine en ontlasting, en sleepte als een natte en stinkende dweil achter hem aan. Hij had er ook helemaal geen gevoel in. We hebben toen zijn staart laten amputeren en nu heeft hij een kort stompje dat mooi schoon blijft. 

Inmiddels is hij helemaal gewend en woont hij in de tuin, samen met een twintigtal andere katten. Hij amuseert zich prima, is heel sociaal met de andere katten en je ziet hem altijd in de buurt van het huis. Af en toe vinden we wel eens een door hem verloren keuteltje op het terras. Pasha is zich nergens van bewust en geniet van het leven.

Stories

Our Sponsors