Adopt a cat

If you are interested in adopting a cat, you can contact us anytime by the contact form on this website or through Facebook (allehadoc).

Read More

Adopt a dog

If you are interested in adopting a dog, you can contact us anytime through the contact form on this website or through Facebook (Alle Hadoc)

Read More

Hadoc

Hadoc means: 'Hulp Aan Dieren Op Curacao' (Help Animals Directly on Curacao), and it was founded on June 1, 2013.

Our work

We mainly help cats, but we are open for all kind of animals that have no other place to go. Hadoc is a non-profit organisation.

Donations

We don't receive subsidy. We are grateful for every donation we receive, so please help us.

Our motto

Be the change you want to see in the world!

ZsaZsa

Op een avond stond er een auto voor het hek met een mij onbekende dame erin. Zij bleek op de parkeerplaats van Burger King een doodgereden kitten te hebben gevonden, en drie nog levende. Ze had met Siegmond gebeld, van de stichting I-Animal, met de vraag wat ze met de kittens moest doen. Ze werd naar mij doorverwezen, en daar stond ik met een doos met drie kittens van ongeveer 3 weken oud in mijn handen. Het waren prachtige kittens, alle drie helemaal rood. Ik heb ze wat geprakt blikvoer gegeven, en dat aten ze. Een logeerkamertje voor ze in orde gemaakt, met een ligplekje, kattenbak en bakjes water en eten. Met volle buikjes zijn ze in een sociale klont in slaap gevallen. 

De volgende dag ben ik ook naar de parkeerplaats van Burger King gegaan, met het idee dat hun moeder daar nog wel eens zou kunnen rondlopen. In een met een hek afgesloten ruimte zag ik inderdaad een mooie rood/witte poes liggen. Dat zou haar best eens kunnen zijn. Maar hoe kreeg ik haar nou te pakken? Ik was niet dun genoeg om tussen de tralies van het hek door te kruipen, en eroverheen was ook geen optie. Ik ging op mijn hurken zitten en riep: 'poespoespoespoespoespoespoes!'. Het kon niet mooier: ze keek, stond op en kwam naar me toe. Ik kon haar gewoon optillen en in het meegebrachte en klaarstaande kenneltje stoppen.

Haar babies waren heel blij dat ze hun moeder weer zagen, en ook mama was blij dat ze weer bij haar kinderen was. Ze ging gelijk languit liggen en de kleintjes begonnen meteen te drinken. Ze kregen allemaal een stevige wasbeurt van mama. De drie kleintjes groeiden goed, en zijn toen ze eenmaal 8 a 9 weken waren allemaal geadopteerd. Mama is toen gesteriliseerd, zodat ze geen nieuwe kindjes zou krijgen. Volwassen poezen worden nauwelijks geadopteerd, zodat ZsaZsa, zoals ik haar genoemd heb, nog steeds bij ons woont. Ze heeft zich heel goed aangepast, en is voor niets en niemand bang. De honden hebben een diep respect voor haar. Dat komt waarschijnlijk doordat haar pootjes nogal los zitten.

Stories

Our Sponsors